SİLİFKE ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN DİKMEN’İN 4 EKİM BASIN AÇIKLAMASI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Silifke’de de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Silifke Yayın: 06 Ekim 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 06.10.2025 09:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Silifke’de de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Değerli meslektaşlarım, kıymetli basın mensupları, hanımefendiler ve beyefendiler,
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin basın açıklamasına hoş geldiniz, onur verdiniz.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, ülke genelinde 99 şubesi ve 35 bine yakın üyesiyle kamu yararına faaliyet yürüten, 2847 sayılı yasa kapsamında kurulmuş, Türkiye’nin en köklü ve en yaygın meslek derneklerinden biridir.

Astsubaylık, yüzyılı aşkın süredir bu vatanın hizmetinde, gerektiğinde canını hiçe sayarak görev yapan onurlu bir meslek grubudur. Cumhuriyetin kuruluşunda Vecihi Hürkuş’tan, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’e kadar nice isimler bu mesleğin gurur abidesi olmuştur.

Ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki; bugün astsubay camiası, yıllardır süregelen ekonomik ve sosyal adaletsizlikler karşısında derin bir mağduriyet yaşamaktadır.
Görevdeki personel geçim sıkıntısı içindedir, emekli astsubaylarımız ise yıllardır kendilerine söz verilen tazminat haklarının yerine getirilmemesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşamaktadır.

Defalarca hükümet programlarına, torba yasalara ve KHK’lara girmesine rağmen, son anda çıkarılan düzenlemelerle tazminat hakkımız sürekli ertelenmiştir.
Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ücret sistemi adalet duygusunu zedeleyecek biçimde bozulmuştur.
Bir albay emekli olduğunda maaşının %70’ini, uzman çavuş %55’ini alırken, emekli bir astsubay, hiçbir meslek grubunda görülmeyen şekilde yalnızca %43’ünü almaktadır.
Bu tablo, ne vicdana ne de hiyerarşiye sığmaktadır.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz:
Biz kimseye lütuf ya da ayrıcalık istemiyoruz.
Biz sadece hakkımızı, emeğimizin karşılığını ve onurumuzun teslim edilmesini istiyoruz.

Bugün buradan Silifke’den yükselen bu ses, adaletin sesidir.
Biz ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden, sadece hakkımızı savunmak için buradayız.
Artık sessiz kalmayacağız. 17 Ekim’de Ankara’da binlerce meslektaşımızla bir araya gelerek sesimizi duyuracağız.

Hak verilmez, alınır!
Bu bilinçle, tüm meslektaşlarımızı, amasız fakatsız, kişisel hesaplardan uzak bir şekilde TEMAD çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.
Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Çünkü biz “1”iz.

Saygılarımla,
Hüseyin DİKMEN
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği
Silifke Şube Başkanı

#
Yorumlar (1)
Müslüm Yeniay
10.10.2025 17:45
Değerli başkanım çok teşekkür ederim .Tüm Emekli Astsubaylarımızın duygularına tercüman oldunuz.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.