BAŞKAN TURGUT: ‘İSTİKLAL MARŞI, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN EBEDİ SESİ’

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Turgut, mesajında İstiklal Marşı’nın milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ebedi sesi olduğunu vurguladı.

Silifke Yayın: 13 Mart 2025 - Perşembe - Güncelleme: 13.03.2025 13:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşımız, Türk milletinin azim, kararlılık ve bağımsızlık ruhunu en güçlü şekilde yansıtan bir destandır. Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı bu eşsiz eser, milletimizin tarih boyunca gösterdiği kahramanlıkların, vatan sevgisinin ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının en güzel ifadesidir” dedi. 
 
Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı’nı sadece bir şiir değil, bir halkın yeniden doğuşunu anlatan bir manifesto olarak yazdığını belirten Başkan Turgut, “Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözü, Türk halkına bağımsızlığımızın kıymetini hatırlatan en önemli mesajlardan biridir. Bugün bizlere düşen en büyük görev, yurdumuza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak; birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara ulaştırmaktır” ifadelerini kullandı. Başkan Turgut, mesajının sonunda, “Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu cennet yurdumuz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.